Letošní chaloupka proběhla ve dnech 11. – 17. 8. 2018 a téma bylo Cesta do pravěku. Jako vedoucí jely z loňska Daniela Švecová, Klára Hesounová, Salome Poživilová, a do týmu vedoucích přibyly Barbora Čermáková a Alžběta Lisá.

První den po našem příjezdu jsme připravily holkám (falešnou) etapovku, tedy Popelku, která za námi přišla v podání Klárky a která nás požádala o pomoc při přebírání hrachu.

Do „plánu“ nám ale vstoupil dopis od bláznivého vědce, Otta Carculiniho, který nás požádal o pomoc při výzkumu života v pravěku.

Druhý den jsme se přemístily do pravěku pomocí Stroje času, který Carculini vynalezl. Varoval nás, abychom se snažily vyvarovat veškerému kontaktu s pravěkými lidmi, které jsme směly pouze pozorovat.

Na procházce jsme zpovzdálí viděly rvačku dvou domorodců, jeden však měl žlutou barvu pásku a druhý červenou.

Druhý den jsme šly na procházku, a potkaly dívku Mommo, která náležela ke kmeni Žlutých, ale jak jsme se dozvěděly, byla zamilovaná do chlapce Tuttua, který patřil do kmene Červených, tedy se jednalo o zakázanou lásku.

Jak jsme se od matky Tuttua Lalla a otce Mommo Bubbua dozvěděly, jejich kmeny spolu soupeřily kvůli území, a lásce jejich dětí nechtěli přát.

Uspořádaly jsme tajné zásnuby, o kterých nikdo nesměl vědět, a kde holky šly za svědkyně Mommo a Otto šel za svědka Tuttuovi.

V noci poté kmen Červených unesl Carculiniho, protože zásnuby a svatbu dopustil.

Další noc jsme šly zachránit Ottu z rukou Červených a zařídily, aby se oba kmeny usmířily, protože pak bude jedno velké spojené území obou kmenů.

Na závěr jsme se rozloučily s pravěkými lidmi, a druhý den ráno se přemístily do našeho času s Ottem, který nám také dal sbohem.

Nebo, jak on řekl, třeba Na shledanou…

 Autor: Salome Poživilová