Letos na chaloupku jsme vyrazily do malebných Chotěborek u obce Vilantice v okrese Trutnov. Stejně jako loni, i letos jsme měly nové přírůstky v týmu vedoucích, a to Elišku Volákovou a Elišku Nixovou. Z loňska jely Salome Poživilová, Barbora Čermáková a hlavní vedoucí Daniela Švecová.

V příběhu jsme se letos ponořily pod mořskou hladinu, do příběhu všem jistě známé pohádky Hledá se Nemo.

I letos jsme se setkaly s postavami a stvořeními, na které v našem světě jen ztěží narazíte. Hned první den jsme se setkaly s želvou, která nás naučila cvik, který umožňoval dýchání pod vodou, který bylo nutné opakovat každé ráno při rozcvičce.

Uprostřed nás vyrušily další dvě postavy, které si ale nebyly vědomy toho, že je pozorujeme, protože to byl jen odraz minulosti, která se již odehrála, a tento obraz nám ukázala sama želva. Malý Nemo se hádal se svým tatínkem Marlinem, že je nebezpečné, aby se kamarádil se žralokem, i když Nemo byl jiného názoru.

Později toho dne za námi přišel skutečný Marlin, celý zoufalý, že se Nemo ztratil, a jestli bychom mu nepomohly ho najít. Samozřejmě jsme souhlasily.

Další den jsme měly možnost se seznámit se žralokem Brucem osobně. Zjistily jsme, že možná není tak špatný, jak o něm říkal Marlin. Byl milý a sympatický. Poslal nás zkusit jít hledat Nema tam, kde jsou i ostatní zvířata. Tak jsme se vydaly do nedaleké ZOO ve Dvoře Králové. Tam jsme sice Nema nenašly, ale zato jsme si užily skvělý výlet.

Žralok nám stále radil, kde bychom mohly Nema najít. S hledáním nám pomáhal nejen Marlin, ale i jeho veselá kamarádka Dory, která trpí výpadky krátkoblbé paměti :-D.

Nakonec se ukázalo, po dlouhém a strastiplném hledání, že celou dobu za tím stál sám žralok Bruce, když poslední den jsme na něj narazily, jak se chystá Nema sežrat. Nema jsme nakonec zachránily, odvedly ho domů Marlinovi. Na úplný závěr jsme se dokonce usmířily i se žralokem, a náležitě s ním celý konec oslavily v podobě diskotéky, kam se na nás přišly podívat všechny postavy, které s námi trávily v týdnu nějaký čas.

Autor: Salome Poživilová

V Zoo