Chaloupka 2017 se (dle dětí i vedoucích) vydařila nad očekávání. Proběhla ve dnech 5. - 12. 8. 2017 v Knířově u Vysokého Mýta. Jako vedoucí jely Daniela Švecová, Klára Hesounová, Josefína Melicharová, Martina Čelakovská a Salome Poživilová.

Co každého samozřejmě asi nejvíce zajímá, je etapová hra. Téma chaloupky bylo Alenka v Říši divů a Ukradený svitek, tedy Alenka trošku jinak.

Při příjezdu na faru nás uvítal bílý králík v saku, uvítal nás a ukázal nám co a jak. Když se holky ubytovaly, zaklepala nám na dveře Alenka a oznámila nám, že byl ukraden svitek, který určuje budoucnost Říše divů, a že bez něj nemůže Říše fungovat.

S holkami jsme se shodly, že svitek musíme dostat zpátky a zjistit, kdo jej ukradl.

Bílá královna uvalila podezření na svou sestru, Červenou královnu, takže i my jsme ji podezíraly. Zároveň nám také řekla o existenci hodinek, díky nimž se dá cestovat časem.

Díky hodinkám jsme se dostaly do času, kdy byl svitek ukraden, zjistily jsme, že to nakonec byl Zelený, který nás vůbec nenapadl.

Omluvily jsme se králíkovi, Červené královně i dalším, které jsme podezíraly z krádeže svitku. Pozvaly jsme je všechny na závěrečnou hostinu, kde nám dokonce předali nějaké malé dárečky a rozloučili se s námi.

Poslední den před odjezdem se s námi rozloučila i Alenka a králík, kteří s námi naše malé dobrodružství začali.

Autor: Salome Poživilová