Také se starším turnusem se pojily obavy o konání tábora, případně o restrikcích. Avšak i o měsíc později po mladším turnusu se setkáváme v Hradci Králové na nádraží, kde nás ale už někdo očekává. Ten někdo je mladý d’Artagnan, který nám předá vzkaz od kapitána královských mušketýrů (povolání do služby Francii), vysvětlí, jak to v raně novověké Francii funguje a básní nám o mušketýrských zkouškách a o tom, jak by si přál být mušketýrem. S ním tedy absolvujeme náročnou a dlouhou cestu do kláštera, kde máme být ubytovány.

Netrvá dlouho, přicházejí oni slavní tři mušketýři, s kterými se rovněž seznamujeme. Athos, Porthos a Aramis. Později toho odpoledne se také dozvídáme od posla, že král Ludvík XIII. zmizel. Jsme nuceny jít s mušketýry jim pomoct krále hledat, ale marně. Krále najdeme již zavražděného. Tuto novinu musíme také nějak šetrně oznámit královně Anně.

Druhý den se již dozvídáme, že kdosi chce dosadit na trůn Jeana-Pierrea, falešného krále, kterého ten kdosi chce ovládat a držet tak v rukou skutečnou moc. Královna nám také oznámí, že právoplatný dědic trůnu, Ludvík XIV. zmizel.

Další den ho potkáme na procházce s d’Artagnanem, a vysvětlí nám, že byl z paláce odklizen gardisty, kteří ho nechtěli mít v cestě. Odpoledne jdeme za Jeanem-Pierrem, o kterém jsme přesvědčeny, že ho dokážeme „přeargumentovat“ tak, aby odstoupil z trůnu. Uspěly jsme, za brambůrky nám dal korunu, a mimo jiné se Ludvík XIV. zamiloval do naší hlavní vedoucí, což jak jsme tehdy netušily, vedlo k problémům, protože totéž potkalo i mušketýra Porthose.

Čtvrtý den máme obřad s korunovací právoplatného krále Ludvíka a slavnostní oběd. Zavítá k nám také návštěva muže velmi mocného, samotného kardinála de Richelieu. S ním slavíme eucharistii, trávíme s ním čas, ale když přijde Ludvík, vyžene ho. My nevíme proč, přestože Ludvík nám posléze vysvětlí, že za těmi všemi problémy, které nás potkaly, stojí on, kardinál.

Když dalšího dne k nám opět zavítá Ludvík a hlavní vedoucí Danča ho opět odmítne, krále už to velmi pobouří. Odpoledne přichází mušketýři a od nich získáváme za zvláštní úkol zašifrovaný dopis od královny, který ale neumíme rozluštit, zároveň taky na nás čeká Danča, která ale je zraněná od zuřivého krále, který se také pokusil zabít Porthose. Naštěstí bezúspěšně, a král zmizí. My si ale říkáme, že je špatné, jestli na trůně je král takového chování.

Takové chování nemůžeme připustit, proto vymýšlíme, jak to napravit. Prvním krokem je unést krále a někde ho uvěznit. Proto si ho po skupinkách předáváme a na konci si ho přebírá Aramis. Proč zrovna on zatím netušíme. Od něj ale získáváme šifru na dopis od královny, takže z dopisu se dozvídáme, že Ludvík má dvojče, které je od dětství vězněné v Bastile, a aby ho nikdo nepoznal, tak má železnou masku.

V noci se tedy vypravujeme s pomocí jezuitů (a jejich představeným Aramisem) do Bastily, abychom náročným, přesto úspěšným způsobem vysvobodily Filipa, bratra Ludvíka a vyměnily ho venku za Ludvíka, tomu nasadily železnou masku a zpět odvedly do Bastily.         

Ráno musíme naučit Filipa etiketu, královské chování, a samy skládáme přísahu, že nikdy neprozradíme pravou identitu vězně v železné masce a krále. Večer se s nimi se všemi loučíme, s mušketýry i s králem, a s d’Artagnanem, který nás coby hlavní postava provázela a ke konci úspěšně složila mušketýrské zkoušky.

V průběhu celé chaloupky nás navštěvovala také Milady de Winter, která nás učila etiketě a vybranému chování dámy, díky čemuž jsme získaly titul Milady de Havlíčkova Borová.

Modlitba při západu slunce s mnichem Konstantinem